Chociaż nie powinno się podjadać między posiłkami, to zdrowa przekaska jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Przedstawiam kilka przepisów na pyszne i smaczne przegryzki.
ŁOSOS Z TWAROŻKIEM
czas przygotowania: 10-15 min
Składniki:
1) 4 plastry wędzonego łososia
2) opakowanie puszystego serka
3) kilka kropli soku z cytryny
4) kilka gałazek koperku
5) pieprz
Przygotowanie:
Każdy plaster ryby posmaruj twarożkiem i skrop sokiem z cytryny. Zawiń je w ruloniki, a następnie posyp swieżo zmielonym pieprzem i udekoruj koperkiem.
Pamiętaj! Nie przechowuj ryby w lodówce dłużej niż 1 dzień!
KOKTAJL OWOCOWY
czas przygotowania: 10-15 min
Składniki:
1) dojrzały banan
2) sok z 3 pomarańczy
3) awokado
4) kilka lisci szpinaku
5) łyżka nasion chia
Przygotowanie:
Banana i awokado obierz ze skórki oraz, w przypadku awokado, pozbadz się pestki. Zmiksuj razem wszystkie składniki i gotowe!
Możesz dodać także mrożone owoce, np. maliny lub jagody albo sok z cytryny dla dodania smaku. Koktajl obrze smakuje schłodzony.
zródła:
ksiażka "Piramida w kuchni, czyli zdrowo gotujemy" Joanna Gorzelińska
lepszy smak
zdrowie.dziennik
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL